Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulkę siekamy, podduszamy na maśle w wyższym rondlu, aż się zeszkli, ale nie zrumieni.
Dodajemy groszek (pozostawiamy trochę groszku do dekoracji), kilka listków lubczyku (bez gałązek), szczyptę czubrycy zielonej i chwilę dusimy.
Podlewamy groszek wywarem, gotujemy 5 minut.
Zestawiamy zupę z płyty, doprawiamy solą morską i miksujemy chwilę, pozostawiając w zupie wyraźne kawałki groszku.
Dodajemy łyżkę serka mascarpone i ponownie krótko miksujemy.
Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym i odłożonym wcześniej surowym groszkiem zielonym.