Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gruszki obrać ze skórki, odciąć wierzchołki i wydrążyć środki.
Zagotować pół litra wody z cukrami i skórką z cytryny. W syropie ugotować gruszki.
Miękkie wyciągnąć i położyć na talerzyk. Czekoladę dać do garnuszka zalać mlekiem i włożyć do drugiego garnka z gorącą wodą.
W przygotowanej polewie maczamy gruszki i odstawiamy, aby zastygły.