Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną cebulę oraz czosnek.
Do zeszklonej cebuli dodaj kaszę i dokładnie wymieszaj, nie zdejmując z ognia.
Pietruszkę oraz marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Do podgotowanej kaszy dodaj starte warzywa.
Rozmrożonego kalafiora podziel na małe różyczki.
Paprykę pokrój w małą kostkę, a korniszonki w grube plasterki.
Po około 3 minutach od wrzucenia tartych warzyw dodaj kalafiora i korniszonki.
Całość duś na wolnym ogniu około 3 minuty, po czym wlej sos sojowy i bulion drobiowy przygotowany z Rosołu drobiowego Winiary.
Przykryj i duś, aż kasza będzie miękka. Gdy płyn odparuje nadmiernie, a kasza jeszcze będzie twarda, dolej około 0,5 szklanki wody.
Na osobnej patelni rozgrzej olej i przesmaż na nim mięso mielone. Dopraw solą i pieprzem.
Goździki rozgnieć w moździerzu i dorzuć do smażącego się mięsa.
Na patelnię z kaszą i warzywami dodaj przesmażone mięso. Całość wymieszaj i duś jeszcze około 3 minut.