Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Prostą i szybką grzankę z sosem czosnkowym najlepiej przyrządzić na nieco czerstwej bagietce, którą możemy leciutko posmarować masłem. Na kromki pieczywa nakładamy podsmażane pieczarki i posypujemy szczypiorkiem oraz tartym żółtym serem. Zapiekamy w opiekaczu lub piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera. Kto lubi, może każdą kromkę udekorować plastrem pomidora. Podajemy na gorąco, z aromatycznym Sosem czosnkowym WINIARY.
Bagietkę pokrój w cienkie kromki.
Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pieczarki podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
Farsz nałóż na kromki bagietki. Posyp bagietki posiekanym wcześniej szczypiorkiem, a następnie serem.
Nagrzej piekarnik do temperatury 200°C. Ułóż bagietki na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 7-8 minut.
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.