Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pokrój bagietkę w cienkie kromki.
Oczyść starannie pieczarki i umyj je na sitku pod bieżącą wodą. Pozostaw do dokładnego osączenia.
Zetrzyj pieczarki na tarce o grubych oczkach. Podsmaż je na maśle i dopraw solą i pieprzem.
Przygotuj blachę do pieczenia i wyłóż ją pergaminem. Nagrzej piekarnik do 200°C. Nakładaj pieczarkowy farsz na kromki bagietki, posypuj szczypiorkiem i tartym serem. Możesz na koniec dodać szczyptę swoich ulubionych ziół do grzanek.
Ułóż bagietki na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw bagietki na 7-8 minut do gorącego piekarnika.
Przygotuj duży talerz i udekoruj go liśćmi sałaty, gałązkami pietruszki itp. Wyłóż grzanki i podawaj z ketchupem.