Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Farsz: cebule kroimy w kosteczkę, pieczarki myjemy i drobno siekamy, dodajemy do cebuli. Smażymy na połowie masła. Doprawiamy solą i pieprzem oraz połową koperku.
Piersi z drobiu, kroimy w plastry. Zbijamy tłuczkiem przez folię, lekko pieprzymy i solimy. Na każdy płat mięsa nakładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczką. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajka i maczamy w nich roladki, a następnie oprószamy je w bułce tartej (lub/i kaszy manny) z sezamem.
Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, często obracając, aż do zarumienienia. Następnie zalewamy wywarem, dusimy, a na koniec dodajemy śmietanę z resztą koperku. Smacznego