Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Kroimy na kawałki. Obgotowujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku.
Cebulę kroimy na drobno. Szklimy na odrobinie oleju. Następnie do cebulki dodajemy obgotowane grzyby oraz koncentrat, ocet i cukier. Dokładnie całość mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dusimy około 5 minut.
Gotowe grzybki przekładamy do słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut.