Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Świeże grzyby czyścimy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut.
Następnie odcedzamy grzybki, przelewamy zimną wodą. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Następnie układamy w słoikach, a na nią dodajemy grzyby.
Pomiędzy grzyby wkładamy obgotowaną cebulę, po kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego, gorczycy, 2-3 goździki, liść laurowy, kawałek chrzanu i kilka plasterków czosnku.
Zalewę sporządzamy zagotowując wodę z solą i cukrem. Następnie dodajemy ocet.
Gorącą zalewę wlewamy do słoików, które natychmiast zamykamy. Pasteryzujemy 45 minut.