Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby umyj, oczyść i pokrój w paseczki. Pokrój cebulę w cienkie plastry.
Na patelni rozpuść 2 łyżki masła i podsmaż cebulę. Gdy się zrumieni, przełóż ją do osobnego naczynia.
Połóż na patelni więcej masła i grzyby. Duś około 15 minut, często mieszając.
Dodaj przyrumienioną cebulę, kilka kropli Przyprawy do zup, sosów i sałatek WINIARY, pieprz i rozmaryn. Duś jeszcze kilka minut.
Na koniec zalej grzyby śmietaną i zagotuj, ciągle mieszając.
Podawaj posypane natką pietruszki.
Grzyby z patelni doskonale smakują z plackami ziemniaczanymi lub tartą.