Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czosnek zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180˚C przez ok. 30-45 minut aż będzie bardzo miękki.
Awokado przekrój na pół, wyrzuć pestki i obierz.
Miąższ rozgnieć widelcem i skrop sokiem z limonki. Dodaj skórkę otartą z jednej limonki i wymieszaj.
Pomidora pokrój w kostkę, pozbywając się wcześniej gniazd nasiennych.
Paprykę jalapeño drobno posiekaj, a cebulę pokrój w kostkę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą.
Dopraw przyprawą Maggi i pieprzem, a na końcu dodaj posiekaną kolendrę i wyciśnięte ząbki upieczonego czosnku.
Podawaj do kanapek i przekąsek.