Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obierz warzywa. Cebulę i czosnek posiekaj. Pokrój marchewki i grzyby.
Pieczarki podsmaż na oleju i odstaw na bok.
Mięso pokrój w kawałki, obtocz w mące i przełóż do garnka. Do tego samego naczynia dodaj marchew, cebulę i czosnek, bulion drobiowy WINIARY i 1 litr wody. Duś całość przez ok. 1 godzinę.
Po tym czasie do garnka włóż podsmażone pieczarki, oliwki i gotuj przez kolejne 5 minut.
W śmietanie rozpuść żółtko, dodaj posiekaną bazylię i przelej całość do garnka z mięsem i warzywami. Gotuj przez 2 minuty na małym ogniu.