Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój w kostkę.
Na rozgrzanym oleju smaż mięso, następnie wymieszaj bulion wołowy w słoiku WINIARY z 700 ml wody wg przepisu na opakowaniu. Bulion WINIARY dodaj do mięsa i duś całość przez 30 minut.
Marchew i pietruszkę oczyść, pokrój w słupki.
Oczyść pora i cebulę. Pokrój je w półplasterki.
Marchew, pietruszkę, pora i cebulę dodaj do mięsa i duś razem przez 15 minut.
Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej do mięsa. Zagotuj.
Gulasz podawaj z kaszą.