Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyte mięso osuszyć, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki smalcu i zrumienić mięso.
Przełożyć do rondla, podlać 2 szklankami wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, 1/2 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Przykryć i dusić na wolnym ogniu.
Na pozostałym tłuszczu zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek.
Dodać paprykę i posiekane pieczarki, podsmażyć.
Po upływie 35-40 minut cebulę z papryką i pieczarkami połączyć z mięsem, dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką, koncentratem pomidorowym, mieloną papryką i kilkoma łyżkami zimnej wody. Połączyć z mięsem, dodać pokrojone w kostkę ogórki, zagotować, przyprawić solą i pieprzem.
Bobik
"Jaja jak berety"