Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Namocz grzyby.
Cebule obierz i pokrój w grubą kostkę.
Mięso pokrój w kostkę, zrumień na rozgrzanej oliwie. Do mięsa dodaj cebulę i podsmaż.
Zawartość opakowania POMYSŁ NA... wsyp do 0,5 zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj zawartość patelni.
Grzyby umyj, pokrój w paski i dodaj do gulaszu. Duś na wolnym ogniu około 60 minut.
Ugotuj 500 g ziemniaków.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Pozostałe 100 g ziemniaków (jedna sztuka) zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, a następnie wymieszaj z mąką ziemniaczaną i jajkiem.
Wyrób ciasto, uformuj wałek i pokrój go na kawałki. Uformuj kulki, spłaszcz je i kciukiem zrób w nich wgłębienia.
Gotuj kluski w posolonym wrzątku przez około 3-5 minut po wypłynięciu.
Kluski wyłóż na półmisek i polej gulaszem.