Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łopatkę umyj i osusz. Pokrój w dużą kostkę.
Czosnek posiekaj a cebulę pokrój w piórka. Cukinie pokrój w plastry a brokuł podziel na mniejsze różyczki. Paprykę pokrój w dużą kostkę a groszek cukrowy w paski.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć mięso i smaż aż się zarumieni. Następnie dodaj cebulę i smaż aż zmięknie. Pod koniec smażenia dodaj czosnek, listek laurowy oraz paprykę w proszku. Całość smaż ok 1 min .
Następnie dodaj 700 ml wody oraz łyżkę bulionu ze słoika i duś ok. 40 min na średniej mocy, aż mięso będzie miękkie.
Pod koniec gotowania dodaj pokrojone wcześniej warzywa i duś całość jeszcze 5-10 min.