Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso płuczemy i kroimy w paseczki, a następnie w kostkę 2 na 2 cm.
Dodajemy pieprz, ziarenka, liść lubczyku, pieprz cayenne. Następnie olej, a na koniec powidła. Dokładnie mieszamy.
Czekamy 20 minut i wrzucamy na rozgrzaną patelnię.
Mięso musimy przesmażyć, mieszając od czasu do czasu.
Gdy mięso się smaży, obieramy i kroimy cebulę w połówki plastrów. Dodajemy cebulę do przesmażonego już mięsa, a następnie połowę potrzebnej wody. Mieszamy i dusimy pod przykryciem. Jeśli trzeba, należy dolać wody.
Gdy mięso już jest miękkie, dodajemy zawiesinę zrobioną z mąki i wody. Gdy sos się już zagotuje, wyłączamy palnik i ewentualnie doprawiamy do smaku.