Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Serduszka oczyść z nadmiaru tłuszczu i żył (najłatwiej jest to robić małym nożykiem). Opłucz i odsącz na sicie.
Cebule obierz, pokrój w kostkę i oprósz solą.
Rozgrzej dużą patelnię, wrzuć serduszka i obsmaż je ze wszystkich stron. Nie ma potrzeby dodawania tłuszczu, gdyż z serduszek wytapia się go naprawdę sporo (możesz część tłuszczu po smażeniu odlać).
Dodaj cebulę, smaż jeszcze chwilę, tak aby cebula się zeszkliła.
Dodaj bulion WINIARY, sos koperkowy WINIARY, a następnie podlej wodą i duś pod przykryciem do miękkości serduszek (ewentualnie podlewaj wodą).
W razie konieczności dopraw solą i pieprzem i chwilkę jeszcze trzymaj na wolnym ogniu.