Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Możesz przygotować to danie z tego, co się nawinie, ale jeżeli potrzebujesz inspiracji, ugotuj je według naszego przepisu. Cokolwiek dodasz - będzie pysznie. I nic się nie zmarnuje! Lubisz mięsne dania i szukasz kolejnych pomysłów, które pasowałyby do Twojego menu? Mamy coś dla Ciebie i Twoich bliskich. Sprawdź nasz przepis na gulasz z ziemniakami i marchewką.
Domowy obiad dla całej rodziny
Gulasz to jeden z tych pomysłów na obiad, który zawsze się sprawdza. Wystarczy dodać ulubione mięso, warzywa, sos i przyprawy, a następnie dusić całość do miękkości. Doskonale to wiemy i sami uwielbiamy takie posiłki, dlatego mamy dla Ciebie prosty przepis na gulasz z wieprzowiną, ziemniakami, marchewką i papryką. A do tego sos, czyli WINIARY Pomysł na… gulasz z tego, co się nawinie rozmieszany z wodą. Tylko tyle wystarczy, żeby zrobić smaczny, domowy obiad. Do tego dania możesz też dodać inne warzywa lub mięso, wykorzystując to, co akurat masz w swojej kuchni. Gotowy gulasz podawaj np. z surówką ze świeżych warzyw, ogórkiem kiszonym albo buraczkami na ciepło. Smacznego!
Szukasz kolejnych przepisów na obiady dla Ciebie i bliskich? Na stronie WINIARY znajdziesz wiele pomysłów na smaczne, proste dania dla całej rodziny. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowaliśmy.
W garnku na gorącym oleju podsmaż pokrojone w kostkę mięso (przez ok. 5 minut), a następnie dodaj pokrojone warzywa (oprócz ziemniaków) i smaż razem kolejnych kilka minut.
Zawartość opakowania WINIARY Pomysł na… gulasz dobrze wymieszaj z 500 ml zimnej wody.
Przygotowaną mieszanką zalej całe danie, zagotuj, dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i duś pod przykryciem na średnim ogniu przez 50 minut.
Gotowy gulasz podawaj np. w placku ziemniaczanym.