Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żołądki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucić oprawione żołądki i smażyć ok. 5 minut.
Następnie podlać wodą, dodać WINIARY Pomysł na... i dusić pod przykryciem. Dodać ostrą paprykę, wymieszać i nadal dusić na małym ogniu.
Na oddzielnej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i dodać do żołądków.
Marchewkę zetrzeć na tarce, a paprykę pokroić w paseczki, dodać do całości i dusić do miękkości.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem i podawać z kaszą gryczaną lub jęczmienną.