Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Każdą bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem. Zgrilluj lub opiecz w piekarniku.
Boczek usmaż na patelni, aż będzie chrupki.
Mięso dopraw solą oraz pieprzem a następnie uformuj z niego płaskie kotlety o grubości 1,5 – 2 cm. Posyp je dodatkowo solą oraz pieprzem i smaż na grillu lub patelni po 2 – 3 minuty z każdej strony tak, aby mięso pozostało w środku lekko różowe, dzięki czemu zachowa więcej smaku i aromatu.
Cebulę, pomidora i ogórki pokrój w plastry.
Kapustę posiekaj w cienkie paski. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i ponownie dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 min do lodówki.
Spód każdej bułki posmaruj Sosem Burgerowym WINIARY. Następnie połóż usmażone mięso, kapustę, boczek i plastry warzyw. Dodaj Sos Burgerowy WINIARY do smaku, dołóż roszponkę, kiełki, a na koniec – przykryj wierzchnią częścią bułki