Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso uformuj do postaci kotletów i odstaw. Boczek usmaż na patelni, aż się zarumieni i będzie chrupiący. Pomidory pokrój w plastry.
Przygotuj karmelizowaną cebulę: cebulę pokrój w piórka i wrzuć na patelnię z masłem. Całość smaż, aż cebula całkowicie zmięknie, zarumieni się i straci objętość. Dodaj cukier i smaż jeszcze 3 min. Całość podlej octem balsamicznym i duś aż całkowicie odparuje. Na końcu dopraw solą i pieprzem.
Mięso dopraw z zewnątrz solą i pieprzem i smaż na mocno rozgrzanej patelni lub grillu z obu stron. Pod koniec smażenia dodaj plastry sera. Bułki maślane przekrój na pół i również zrumień na patelni lub grillu.
Bułkę posmaruj sosem Amerykański BBQ Winiary. Dodaj smażoną cebulę oraz mięso. Na górze ułóż plastry boczku oraz pomidory. Całość przykryj pozostałą częścią bułki posmarowaną sosem. Hamburgera możesz serwować z ulubionymi dodatkami.