Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać.
Muszle makaronowe gotować ok. 15 min w osolonej wodzie, odsączyć i pozostawić do wystygnięcia.
Pstrąga oddzielić od ości i skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Połączyć z pokrojoną w paski papryką, jajkami, kukurydzą, kaparami i szczypiorkiem. Dodać sos tatarski Winiary, doprawić do smaku i całość dokładnie wymieszać.
Ugotowane muszle faszerować sałatką i układać na talerzykach. Całość udekorować sosem.