Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Uda wytrybuj, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Pomarańcze dokładnie umyj, z dwóch wyciśnij sok.
Pozostałe dwie pomarańcze obierz i pokrój w plastry.
Mięso ułóż na blasze, polej olejem.
Piecz w nagrzanym piekarniku 1,5 godziny polewając sokiem z pomarańczy i sosem z pieczenia.
Po upieczeniu mięso pokrój ukośnie i ułóż na półmisku przekładając plastrami pomarańczy.
Mąkę rozprowadź z zimną wodą (około 100 ml).
Zagęść sos, dopraw Przyprawą w płynie.
Podawaj z kolorowym ryżem i surówkami.