Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka obieramy i usuwamy gniazdo nasienne.
Wszystkie bakalie drobno siekamy. Mieszamy je z miodem i cynamonem.
Ciasto rozwijamy na płasko i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Na cieście układamy jabłka i nadziewamy środek przygotowanymi bakaliami z miodem.
Z wierzchu obsypujemy jabłka delikatnie cynamonem i każde z osobna owijamy ciastem francuskim. Z wierzchu ciasto smarujemy jajkiem.
Przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 20-25 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.