Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzać masło na patelni. Podsmażyć boczek.
Wbić jajka do miseczki. Rozbełtać. Dodać pokrojony drobno szczypiorek.
Do podsmażonego boczku dodać jajka.
Delikatnie mieszać. Gdy jajecznica zacznie się lekko ścinać, doprawić solą i pieprzem, dodać starty na tarce o grubych oczkach oscypek.
Kilka razy zamieszać, aż do ścięcia jajek tak, jak kto lubi. Można podać z pomidorem.