Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masło roztopić na patelni. W tym czasie plastry szynki pokroić w kostkę. Pomidora umyć i pokroić w średniej wielkości kostkę.
Pokrojone składniki dorzucić na patelnię, Dusić aż pomidory będą "pół na pół".
Następnie do duszonych składników wbić jajka. Oprószyć solą i wymieszać dokładnie. Smażyć do momentu, aż jajecznica będzie prawie ścięta. Wtedy zetrzeć ser na tarce i 3/4 dodać do jajecznicy. Dokładnie wymieszać i smażyć do momentu uzyskania ulubionej konsystencji.
Jajka jeszcze gorące przełożyć na talerz posypać resztą sera. Podawać z pomidorem i grzanką.