Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w paski.
Umyty, oczyszczony por pokroić w cienkie krążki.
Na rozgrzane masło wsypać por, a następnie dodać boczniaki i podsmażyć.
Jajka wbić do miseczki.
Dodać odrobinę Ziarenek, dodać pieprz. Roztrzepać widelcem.
Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać.
Jajka wlać do podsmażonych boczniaków z porem.
Smażyć do ścięcia się jajek.
Od razu wyłożyć na talerze. Posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać.