Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wypróbuj jajka faszerowane pastą z łososia z rzodkiewkami. Rzodkiewki ozdobią, a przy okazji przyjemnie zaostrzą łagodne jajka z pastą rybną. Jeśli nie masz lub nie lubisz łososia, możesz go zastąpić inną rybą, np. tuńczykiem, halibutem lub dorszem. Jajka faszerowane pastą z łososia z rzodkiewkami ozdób też gałązkami koperku i ćwiartkami cytryny. Sokiem z cytryny możesz skropić każdą połówkę jajka. Łosoś go uwielbia, a dodatek soku odświeży smak przystawki. Na wszelki wypadek zrób większą porcję!
Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na połówki – na brzegach połówek możesz wyciąć ozdobne ząbki. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż do miski.
Do żółtek dodaj odsączonego z zalewy łososia i dokładnie rozgnieć widelcem.
Dodaj majonez i posiekany koperek (jedną gałązkę zostaw do dekoracji), dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Pastę przełóż do szprycy i wypełniaj nią miejsca po żółtkach w połówkach jajek.
Tak przygotowane jajka ozdabiaj plasterkami rzodkiewek i piórkami koperku.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!