Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka faszerowane pastą ze szpinakiem będą prawdziwą (i szybko znikającą) ozdobąTwojego odświętnego stołu. Przystawkę przygotujesz w zaledwie 25 minut. Szpinak w tej wersji - jako farsz do jajek ozdobionych rzeżuchą i jadalnymi kwiatami, polubią nawet najmłodsi. Na pewno uda Ci się zaciekawić ich możliwością wypróbowania jadalnych kwiatów - zdobiąc jajka faszerowane pastą ze szpinakiem, możesz sięgnąć po nasturcje, bratki, kwiaty mniszka lekarskiego lub... stokrotki.
Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka, przełóż do miski i dokładnie rozgnieć widelcem.
Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, przesmaż chwilę i dołóż szpinak.
Mieszając, smaż szpinak kilka minut, aż listki zmiękną. Wystudź i drobniutko posiekaj.
Szpinak przełóż do miski z rozgniecionymi żółtkami. Dodaj majonez, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowaną pastą wypełniaj miejsca po żółtkach w połówkach jajek.
Przed podaniem posyp rzeżuchą. Wyjątkową dekoracją będą jadalne kwiaty.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!