Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka faszerowane tuńczykiem to świetna propozycja przystawki na stół wielkanocny – w końcu nie może ich na nim zabraknąć! Ale jajka z tuńczykiem sprawdzą się nie tylko przy okazji świąt. Nie są trudne ani czasochłonne w przygotowaniu, a efekt końcowy jest przepyszny, więc warto sięgnąć po ten przepis w każdych okolicznościach – urządzając np. kameralne przyjęcie dla bliskich czy serwując domownikom pyszne niedzielne śniadanie. Rewelacyjnie sprawdzą się jesienią i zimą, gdy samopoczucie z powodu szaroburej aury jest obniżone. Kolorowa, wiosenna przekąska od razu poprawi humor i doda mnóstwa energii do działania.
Jajka faszerowane z tuńczykiem kryją w sobie wyjątkowo aromatyczny, wyrazisty farsz z tuńczyka w sosie własnym, chrzanu, natki pietruszki i Majonezu Lekkiego WINIARY. Sekret tkwi w prostocie – jak się bowiem okazuje, czasem wystarczy zaledwie kilka składników, by stworzyć coś pysznego i zachwycającego zarazem. Nie wierzysz? Przekonaj się!
Nasza rada: Przekładając farsz do białek, rób to ostrożnie, starając się uformować go w kulki. Gotowe jajka możesz udekorować na przykład świeżą rzodkiewką pokrojoną w cienkie plasterki, a także natką pietruszki lub koperkiem. Jajka z tuńczykiem bardzo atrakcyjnie i apetycznie będą wyglądały zaserwowane na liściach zielonej sałaty. Wypróbuj przepis podstawowy, a jeśli lubisz eksperymentować, spróbuj stworzyć na jego bazie inne ciekawe warianty. Udanej zabawy w kuchni i smacznego!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Rozdrobnij tuńczyka.
Ugotowane na twardo jajka obierz i przekrój na połówki.
Wyjmij ostrożnie żółtka i utrzyj je z Majonezem Lekkim WINIARY, tuńczykiem i chrzanem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Połówki białek wypełnij masą, nadając im kształt całych jajek.
Jajka ułóż na półmisku i ozdób rzodkiewkami. Dodatkowo do dekoracji możesz wykorzystać drobne listki natki.
Kasia