Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pięć jajek gotuj 5 minut licząc czas gotowania od rozpoczęcia wrzenia wody. Ugotowane jajka obierz i ostudź.
Obierz białą kiełbasę, mięso wyrób z jednym jajkiem.
Do mięsa dodaj musztardę, wyrabiaj jeszcze chwilę, dodaj pokrojoną cebulę ze szczypiorkiem oraz natkę pietruszki.
Tak przygotowane mięso podziel na 4 porcje i spłaszcz je na placki, w które zawiń jajka oprószone mąką.
Każde jajko owinięte mięsem oprósz mąką, następnie panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Jajka smaż na rozgrzanym oleju lub smalcu na złoty kolor ze wszystkich stron.
Podawaj na ciepło lub zimno z sosami majonezowymi lub pomidorowymi typu ketchup.