Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo – włóż je do zimnej, osolonej wody i gotuj przez 4–5 minut od momentu zagotowania.
Ugotowane jajka przełóż do miski z zimną wodą, aby ostygły, a następnie obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż na pół.
W pojemniku blendera umieść listki bazylii, orzeszki piniowe, parmezan oraz skórkę startą z cytryny. Dodaj szczyptę soli i pieprzu, a następnie zmiksuj na jednolitą pastę.
Do tak przygotowanego pesto dodaj 2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz kilka kropli soku z cytryny. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie gładka i kremowa masa.
Pesto majonezowe wyłóż na ozdobny półmisek i poukładaj na nim połówki ugotowanych przepiórczych jaj. Do dekoracji możesz użyć cieniutko pokrojonych rzodkiewek lub kiełków.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!