Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki dokładnie umyj i wyszoruj. Jeżeli są duże pokrój je tak, by były podobnej wielkości.
Cebulę dymkę pokrój w plasterki. Oddziel zieloną część od białej. Koperek posiekaj.
Rozgrzej oliwę na dużej patelni, a następnie wsyp na nią młode ziemniaki. Dodaj masło i dymkę i całość przesmaż, aż ziemniaki się lekko zarumienią. Po tym czasie patelnię zalej wodą tak, aby przykryła 3 ziemniaki. Dodaj bulion ze słoika oraz koperek.
Całość duś na średniej mocy ok. 20-25 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dopraw solą i pieprzem
Na osobnej patelni usmaż jajka.
Ziemniaki podawaj podlane zredukowanym sosem z patelni, koperkiem oraz jajkiem sadzonym.