Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody.
Zagotuj 3 szklanki wody, rozpuść kostki bulionowe i Żelatynę. Dopraw solą i pieprzem.
Groszek ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru, odsącz i przelej zimną wodą.
Polędwicę pokrój w kostkę, paprykę w paseczki.
W małych salaterkach układaj kolejno: natkę pietruszki, paski papryki, groszek, plasterki jajek i polędwicę.
Zalej delikatnie galaretką. Pozostaw w lodówce do zastygnięcia.
Wyjmij z salaterek, odwrócone ułóż na liściach sałaty, udekoruj cząstkami pomidorków koktajlowych.