Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kilka prostych składników – jajko ugotowane na twardo, ogórek kiszony, serek śmietankowy, szynka konserwowa lub polędwica. W błędzie jest ten, kto sądzi, że z tych pozornie zwyczajnych produktów nie można wyczarować nic wyjątkowego, efektownie prezentującego się na stole. Można! Jeśli lubisz zaskakiwać swoich gości i domowników pysznymi przekąskami, koniecznie sięgnij po przepis na jajka w szynce. Przygotowanie tej potrawy jest bajecznie proste i szybkie. Możesz ją wpisać na swoją magiczną listę „przystawek na już”, kiedy tylko masz ochotę na coś innego niż zazwyczaj lub gdy ktoś zaskoczy Cię niezapowiedzianą wizytą. Zazwyczaj każdy ma w domu potrzebne składniki do jej przyrządzenia. Aż trudno uwierzyć, że w kilka chwil może powstać coś tak smacznego i cieszącego oko zarazem. Doskonałym dodatkiem do jajek w szynce będzie sos na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, z jogurtem naturalnym, chrzanem i natką pietruszki, który nada potrawie charakteru i wyrazistej nuty.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Jajka ugotowane na twardo i ogórki pokrój w kosteczkę.
Dodaj do tego serek śmietankowy i wymieszaj.
Nałóż pastę na plasterek szynki lub polędwicy, a następnie zawiń.
Jogurt połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, chrzanem i pietruszką. Ruloniki polej powstałym sosem chrzanowym.
Udekoruj natką pietruszki.