Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ugotować na twardo.
Jajka przelać zimną wodą i obrać ze skorupek. Przeciąć wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
Żółtka rozgnieść widelcem, dodać sos chrzanowy, bryndzę, szczyptę ostrej papryki i wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solę i ewentualnie pieprzem.
Napełnić pastą białka. Można nakładać małą łyżeczką lub nałożyć farszu do szprycy, założyć końcówkę z gwiazdką i wyciskać rozetki. Udekorować posiekaną rzeżuchą.