Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka z sosem tatarskim idealnie pasują do świątecznego menu. To małe co nieco, w sam raz na wielkanocne śniadanie lub przekąskę. Ale z powodzeniem możesz je też zrobić bez okazji, gdy tylko masz chęć na coś pysznego. Są proste i szybkie w przygotowaniu, a efekt końcowy zaskoczy Twoich bliskich.
Jajka na Wielkanoc
Jajka to niezbędny element wielu wielkanocnych potraw i przekąsek. Dodaje się je do zup, dań głównych czy sałatek. Dzięki nim dania nie tylko zyskują nowy wygląd, ale też i smak. Poza tym, można z nich zrobić efektowne przekąski, które przyciągną wzrok każdego, kto siedzi przy świątecznym stole.
Jajka faszerowane - pyszna, wiosenna przekąska
Faszerowane jajka to smaczna przekąska, którą możesz zaserwować swoim bliskim nie tylko na specjalne okazje. Świetnie sprawdzą się też na co dzień i zasmakują osobom w każdym wieku. Jajka faszerowane możesz przygotować też na wiele sposobów, wszystko zależy od tego, co lubisz Ty i Twoi bliscy. My dziś mamy dla Ciebie pomysł na jajka z sosem tatarskim WINIARY, ogórkiem kiszonym i posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Jajka ugotuj na twardo z dodatkiem 1 łyżki soli – dzięki temu będą się łatwo obierać (ok. 5-7 min dla dużych jajek). Po ugotowaniu zalej zimną wodą i odstaw do wystudzenia i obierz.
Natkę pietruszki posiekaj. Ogórek pokrój w drobną kostkę.
Ugotowane jajka przekrój na pół. Ułóż na talerzu. Każdą połówkę jajka udekoruj sosem tatarskim WINIARY oraz posiekanym ogórkiem i natką pietruszki. Dopraw świeżo mielonym pieprzem wg uznania.