Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubicie klasykę z kreatywnym twistem? W takim razie mamy coś dla Was. Jajka z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY podkręcone sałatką z piklowanych warzyw, które szybko sami przygotujecie. Ten przepis to punkt wyjścia do własnych kulinarnych eksperymentów, bo piklować możecie niemal wszystko. Zostały Wam warzywa, na które nie macie pomysłu? Wrzućcie je do słoika, zalejcie wodą octową i już! Po wystygnięciu będą świetnym dodatkiem do… tego co lubicie najbardziej. Smacznego!
WSKAZÓWKA: wykorzystuj do piklowania różne pozostałości warzyw, a nawet twarde łodyżki ziół lub liście rzodkiewki.
Pomidor, jabłko, rzodkiewki i cebulę pokrój w drobną kostkę, a liście rzodkiewki i łodygi kopru drobno posiekaj. Resztę kopru zostaw na koniec.
W garnku zagotuj wodę z octem, cukrem i solą. Gotuj, aż cukier i sól całkowicie się rozpuszczą.
Do litrowego słoika dodaj warzywa, następnie całość zalej wodą octową. Po wystudzeniu pikle są gotowe do spożycia, ale jeśli chcemy je zachować na dłużej, to należy je zapasteryzować w garnku przez 15 minut.
Jajka ugotuj, przekrój na pół, następnie na każdą połówkę dodaj majonez, porcję pikli oraz grubo rwany koper.