Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jarmuż pokroić na mniejsze kawałki, cebulę, pomidory i paprykę pokroić w kostkę.
Na kilku łyżkach oleju podsmażyć najpierw cebulę, po paru minutach dodać posiekany jarmuż.
Gdy jarmuż straci surowy smak, dodać paprykę i pomidory, wstępnie posolić. Podsmażać do miękkości.
Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie, przyprawić potrawę sola, pieprzem i gałką muszkatołową.