Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę poszatkuj. Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut, po czym odsącz.
Grzyby oczyść i pokrój. Ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku.
Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
Dołóż kapustę, zalej wodą i gotuj wszystko, aż kapusta będzie miękka.
Przygotuj Zupę grzybową Nasza Specjalność WINIARY w 0,5 l wody i dodaj do kapusty z grzybami. Gotuj jeszcze przez 10 minut.
Dopraw pieprzem i posyp natką pietruszki.
Magda