Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa z soczewicy z kiszoną kapustą. Pożywna i rozgrzewająca. Najlepsza nawet na te najgorsze jesienne dni. Dzięki dodatkowi soczewicy jesienna zupa z kiszoną kapustą na długo zapewnia uczucie sytości. Ostre przyprawy dodają zupie charakteru i przyjemnie rozgrzewają. Przy talerzu pysznej gorącej jesiennej zupy z soczewicy z kiszoną kapustą łatwo dostrzec uroki jesieni. Smacznego!
Zobacz też inne nasze przepisy idealne na jesień:
W głębokim rondlu lekko rozgrzewamy oliwę. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy do rondla. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pokrojona w kostkę papryczkę chili, chwilę smażymy.
W tym czasie kapustę przepłukujemy na sicie, odsączamy, przekładamy na deskę do krojenia i siekamy.
Dodajemy do cebuli z chili przeciśnięty przez praskę lub pokrojony w cienkie plasterki czosnek, smażymy pół minuty.
Dodajemy do rondla posiekaną kiszoną kapustę, smażymy 5 minut. Podlewamy 0,5 szklanki wywaru, dusimy 30 minut od czasu do czasu mieszając i uzupełniając odparowany wywar.
Dodajemy do rondla przepłukaną na sicie soczewicę, dolewamy pozostały wywar, gotujemy 10 minut.
Dodajemy do rondla rozmrożoną włoszczyznę i koncentrat, mieszamy, gotujemy 10 minut
Zupę z soczewicy z kiszoną kapustą podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.