Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułka tartą i przyprawami, a następnie formujemy małe kulki.
Klopsiki smażymy na oleju z obu stron, po czym zdejmujemy z patelni.
Szalotkę kroimy w drobne piórka, pieczarki w połówki, a marchewkę i paprykę w kosteczkę.
Cebulkę smażymy, aż się lekko zrumieni, dodajemy marchewkę, 3/4 szklanki wody oraz kostkę mięsną i dusimy pod przykryciem 5 min.
Następnie dorzucamy pieczarki, paprykę, groszek, a także wcześniej usmażone klopsiki.
Na koniec dodajemy pieprz, masło i śmietankę. Wszystkie składniki dusimy jeszcze 2 min, aby smaki się połączyły. Podajemy z kaszą lub makaronem razowym.