Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przysmak na jesienne smuteczki - racuszki z dyni. Robi się je raz-dwa: wystarczy wymieszać startą na tarce dynię z mąką, Budyniem o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, jogurtem naturalnym, jajkiem i proszkiem do pieczenia. Puszyste dyniowe racuszki podajemy na gorąco - z dżemem lub cukrem pudrem, albo na zimno - z bitą śmietaną. Po usmażeniu racuszki warto osączyć chwilę na papierowym ręczniku.
Zetrzyj dynię na tarce o grubych oczkach.
W misce wymieszaj suche składniki – mąkę, Budyń o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, proszek do pieczenia. Dodaj szczyptę soli. Następnie dodaj jogurt, jajko i startą dynię. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Na rozgrzanej patelni smaż małe racuszki aż nabiorą rumianego koloru.
Podawaj z Bitą śmietaną WINIARY, dżemem lub cukrem pudrem.