Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zawartość torebki dokładnie rozprowadzić w 300 ml zimnej wody.
Postawić na ogniu i mieszać do momentu zagotowania. Gotować na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Ryż zalać wrzącą wodą na 10 minut, dobrze odsączyć.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę oczyścić, przekroić na 4 części i pokroić w paseczki.
Mięso połączyć z warzywami i ryżem. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 8 pulpecików, podsmażyć delikatnie z obu stron.
Zalać przygotowanym sosem. Gotować 40 minut na średnim ogniu pod przykryciem.