Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kabaczki to warzywa przypominające cukinię - tak chętnie spożywaną w polskiej kuchni. Duszone kabaczki są delikatne i wspaniale smakują, a dodatek w postaci Pomysłu na... leczo od WINIARY nada im dodatkowego aromatu i smaku, o którym będziemy pamiętać przez długi czas. Pycha!
Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu.
Kabaczki/cukinie umyć, obrać, usunąć pestki, opłukać, a następnie pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i smażyć, aż się lekko zarumieni i zmięknie.
WINIARY Pomysł na... leczo wymieszać z wodą wg instrukcji na opakowaniu. Wlać całość do cukinii i wymieszać. Gotować ok. 10 min na średnim ogniu.
Całość doprawić solą i pieprzem wg uznania.