Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jedno jajko, przyprawę w płynie i trochę pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Kabaczka umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości ok. pół cm.
Na połowie plasterków kabaczka rozłożyć mięso (brzegi zostawić bez mięsa). Przykryć pozostałymi plasterkami kabaczka, mocno docisnąć.
Pozostałe jajka wbić do miseczki, rozbełtać.
Plastry kabaczka z mięsem maczać w jajkach i obtaczać w bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć.
Nadzianego kabaczka kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem.
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.