Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiać do miski. Wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Do drugiej miski włożyć masło. Dodać krem czekoladowo-orzechowy, wsypać cukier puder i cukier wanilinowy. Całość zmiksować. Następnie wbić jajko, wsypać kakao. Dodać przygotowaną mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie wlać mleko, dodać łyżkę oleju. Miksować na najniższych obrotach.
Gdy składniki połączą się, odłożyć na pół godziny do lodówki.
Do małej miseczki wsypać cukier puder. Z ciasta formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha, obtaczać z jednej strony w cukrze pudrze.
Układać na przygotowanej blaszce, lekko spłaszczyć. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut.