Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Kalafiora podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru przez 5-8 minut. Odsącz.
Ułóż w naczyniu do zapiekania, zalej przygotowanym sosem. Posyp serem, bułką tartą i wiórkami masła.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Zapiekaj przez 15-20 minut.