Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kalafior ugotuj, osącz.
Ziemniaki pokrój na ćwiartki, pomidory i grzyby w plasterki.
Ziemniaki i pieczarki usmaż na oleju, wymieszaj z pomidorami.
Przygotuj sos: zasmaż masło z mąką, wlej bulion, gotuj 5 minut.
W sosie stop ser, dodaj śmietanę i 2 łyżki curry.
Kalafior ułóż w żaroodpornym naczyniu, obłóż warzywami.
Polej sosem, zapiekaj 20 minut w temp. 200°C.