Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Coś na wiosenny, rodzinny obiad: kalarepa faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem wiosennej zieleniny, duszona w Rosole drobiowym WINIARY. Pyszna z młodymi ziemniakami z koperkiem oraz z Sosem grzybowym WINIARY, do którego można dodać podsmażone pieczarki. Kto już zdążył zakisić, może zaserwować całą tę kompozycję z domowymi ogórkami małosolnymi. Mniam!
Kalarepki obierz, zetnij wierzchy, wydrąż środki miąższu, pozostawiając około 1 cm grubości.
Mięso wymieszaj z bułką tartą, zieleniną i jajkami.
Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU, solą i pieprzem.
Kalarepki napełnij masą mięsną, przykryj ściętymi wierzchami, ułóż w płaskim naczyniu.
Zalej 2 szklankami gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
Zawartość Sosu grzybowego dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Pozostaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu prze 3 minuty, często mieszając.
Kalarepki podawaj z sosem i ziemniakami z koperkiem.